mgr Joanna Walasek

Dietetyk kliniczny, biolog, absolwentka studiów magisterskich i podyplomowych na Śląskiej Wyższej Szkole Medycznej w Katowicach, absolwentka studiów magisterskich na Uniwersytecie Śląskim w Katowicach, Członek Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków, uczestnik szkolenia SOIT – “Specjalista przyjazny insulinooporym” polecany na stronie Fundacji https://insulinoopornosc.com/specjalisci-soit. Autorka wielu artykułów z zakresu żywienia i dietoterapii w wybranych chorobach publikowanych w renomowanych czasopismach. Obecnie prowadzi własny Gabinet Dietetyki Klinicznej w Chorzowie. Autorka strony internetowej: www.dietetykwalasek.pl. Uczestnik licznych szkoleń i konferencji naukowych z zakresu dietetyki. Interesuje się tematyką dotyczącą żywienia w nieswoistych chorobach zapalnych jelit, celiakii, znaczeniem żywienia w chorobie Alzheimera i Parkinsona, żywieniem w chorobach tarczycy czy chorobach nowotworowych.