Insulinooporność w gabinecie dietetyka – Poznań

 

AGENDA
  1. Patofizjologia insulinooporności
  2. Diagnostyka
  3. Pacjent z insulinoopornością w gabinecie dietetyka – od czego zacząć?
  4. Postępowanie dietetyczne w insulinooporności
    • Makroskładniki – indywidualizacja postępowania w oparciu o EBN
    • Wyniki badań pacjenta a rozkład posiłków
    • Alternatywne modele żywieniowe
    • Suplementacja
  5. Insulinooporność a niedoczynność tarczycy i Hashimoto
  6. Insulinooporność a PCOS
  7. Insulinooporność a niealkoholowe stłuszczenie wątroby
  8. Insulinooporność a dieta łatwo strawna
  9. Insulinooporność a zaburzenia lipidowe
  10. Analiza przypadków klinicznych

Prowadzący szkolenie: mgr Małgorzata Słoma

INFORMACJE O SZKOLENIU
Data:
18.05.2019r.
Adres: Poznań
Czas szkolenia:
6h (10:00-16:00)
CENNIK SZKOLENIA
Wpłaty zaksięgowane do dnia 3.05.2019r.:
Student: 169 zł
Pozostali: 199 zł
Wpłaty zaksięgowane od dnia 4.05.2019r.:
Student:
189zł
Pozostali:
219zł
O powyższych decyduje data zaksięgowania na koncie ADK, nie data rejestracji Uczestnika!

Wszystkie podane kwoty są cenami brutto. Cena zawiera materiały szkoleniowe oraz poczęstunek.

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY
[contact-form-7 404 "Not Found"]