Insulinooporność i endokrynopatie towarzyszące w gabinecie dietetyka – ONLINE

AGENDA
Dzień I

  1. Patofizjologia insulinooporności – rodzaje insulinooporności, jak je różnicować i przełożyć na zalecenia terapeutyczne?
  2. Czynniki ryzyka i powikłania
  3. Diagnostyka i metody leczenia
  4. Pacjent z insulinoopornością w gabinecie dietetyka – od czego zacząć?
  5. Postępowanie dietetyczne w insulinooporności
  6. Makroskładniki – indywidualizacja postępowania w oparciu o EBN
  7. Wyniki badań pacjenta a dobór modelu żywieniowego
  8. Które grupy produktów mają szczególne znaczenie w dziennej racji pokarmowej pacjenta?
  9. Redukcja masy ciała – czy jest utrudniona? Jak dodatkowo wspierać pacjenta w redukcji
  10. Insulinooporność u dzieci – na jakie czynniki żywieniowe dodatkowo zwrócić uwagę?

Dzień II

  1. Alternatywne modele żywieniowe
  2. Suplementacja
  3. Diety roślinne w insulinooporności
  4. Insulinooporność a niedoczynność tarczycy i Hashimoto
  5. Insulinooporność a PCOS
  6. Insulinooporność a niealkoholowe stłuszczenie wątroby
  7. Insulinooporność a dieta łatwo strawna
  8. Analiza przypadków klinicznych

Prowadzący szkolenie: mgr Małgorzata Słoma-Krześlak

INFORMACJE O SZKOLENIU
Data:
05-06.12.2020r.
Miejsce: ONLINE
Czas szkolenia:
Oba dni w godz. 12:00-16:00 (sumarycznie 8h)
Webinar w formie nagrania będzie dostępny dla uczestników do odtworzenia również w późniejszym terminie.
CENNIK SZKOLENIA
Cena pojedynczego szkolenia z cyklu “Insulinooporność i endokrynopatie towarzyszące w gabinecie dietetyka” (I lub II dzień)
Niezależnie od statusu: 99 zł
Cena za oba szkolenia z cyklu “Insulinooporność i endokrynopatie towarzyszące w gabinecie dietetyka” (I i II dzień)
Student:
149 zł
Pozostali:
179 zł
Wszystkie podane kwoty są cenami brutto.
FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

    Imię

    Nazwisko

    Tytuł lub stopień naukowy

    Status

    Zawód

    Uczestnictwo

    Dane kontaktowe:

    Telefon

    E-mail

    Kod rabatowy

    Uwagi

    Dane do faktury (nazwa, adres, NIP)